tillbaka
23 Maj 2022
Startfältet klart för "Rhapsody in Rock Celebration Tour" - Robert Wells samlar världseliten och 60-års jubilerar 2022

Här är alla artisterna inför sommarens "Rhapsody In Rock Celebration Tour". Den trettionde turnén sedan starten 1989 blir en mäktig konsertupplevelse med en mängd fantastiska artister, musikanter, fyrverkerier, allt i riktig unik Rhapsody In Rock-anda. Robert Wells delar stolt scenen med Jay Osmond, Anders Bagge, Charlie McCoy, Magnus Carlsson, LaGaylia, Jakob Samuel, Vocalettes och Rhapsody Orchestra i årets Rhapsody In Rock i Dalhalla 30 & 31 juli 2022.

- I dag kan jag äntligen presentera alla gästartister i årets uppsättning av Rhapsody In Rock, säger Robert Wells.

- Förutom Rhapsody Orchestra och körsolisterna Vocalettes är jag oerhört glad att vi kan bjuda publiken på nya gäster tillsammans med en del välkända ansikten i Rhapsodysammanhang.

Jay Osmond US, från legendariska “The Osmond Brothers”. En av världens mest berömda vokal- och Popgrupper sedan 60-talet. Med turnéer runt hela världen, TV shower, Billboard ettor och Grammy Awards. Musikalen om deras liv har nyligen haft premiär i England. Jay presenterar gruppens största hits på scenen.
Anders Bagge, levererade stort i årets melodifestival. Han är framförallt låtskrivare och producent till många internationella stjärnor som Madonna, Janet Jackson och Santana m.fl. Efter många år som IDOL-jurymedlem i TV är det nu premiär för Anders som soloartist. Robert och Anders har tidigare skrivit musik till Celine Dion.

Charlie McCoy US, legendarisk artist och munspelare baserad i Nashville.
Mer än 40 studioalbum i eget namn. Medverkat på plattor med Elvis Presley, Roy Orbison, Bob Dylan, Chet Atkins och Johnny Cash för att nämna några. McCoy och Wells samarbete startade vid inspelningen av Roberts platta ”Sun Studio Sessions” i Memphis 2017. De har tillsammans uppträtt på Grand Ole Opry 2018.

Magnus Carlsson, gör sin premiär i Rhapsody In Rock detta år. Med närmare 40 guld- och platinaskivor, tre Grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller samt åtta gånger i melodifestivalen är han en våra mest folkkära artister. Magnus har även tidigare varit medlem i discokvartetten Alcazar och sångare i bandet Barbados. Under pandemin träffades Magnus och Robert vid några streamingkonserter och nu fortsätter samarbetet i Dalhalla.

LaGaylia, är the ”Queen of Rhapsody” och har medverkat vid konserterna i Kina, US och Royal Albert Hall i England. Förutom gästspel med Robert har hon medverkat i Melodifestivalen, Let´s Dance och varit Jury i Talang. Dessutom är hon en flitig jazzsångerska med pianisten Jan Lundgren.

Jakob Samuel, “The voice of Rock´n Roll” i Sverige. Efter flera år som lead-sångare i ”The Poodles” satsar nu Jakob på en solokarriär. Han har medverkat i Rhapsody vid ett flertal tillfällen bland annat när organisten Jon Lord från Deep Purple gästade Rhapsody In Rock just i Dalhalla 2010. Därefter bokade Jon direkt in Jakob som sångare på sin kommande turné.

Rhapsody In Rock är för mig lika med all musik som kommer från hjärtat.

- Den röda tråden under konserterna är just Musik. Musiken och kemin med mina musikanter spelar en lika viktig roll, som vilka artister vi bjuder in. För att inte tala om all ljud- och ljuspersonal.

Celebration Tour 2022 kommer som namnet antyder bli ett verkligt firande.

- Att min dröm skulle resultera i en 30:e turné hade jag aldrig ens vågat fantisera om. Och det bästa stället att fira detta på, är ju givetvis Rhapsodys egen ”nationalscen” Dalhalla. Snart bygger jag ett eget hus vid sidan av gropen, säger Robert skrattande.

Över 500 konserter med Rhapsody har framförts sedan starten 1989 (varav 60 av dem på Dalhalla), mer än 2 miljoner i publikantal, drygt 110 gästartister, närmre 300 musiker, ett hundratal tekniker och tusentals turnémil på vägarna med oräkneliga övningstimmar i repetitionslokalerna.

- Det känns nästan overkligt att det som en gång startade som drömmar i skolan har blivit den största delen av mitt musikaliska yrkesliv. När jag som tonåring satt på Konserthuset blev jag enormt tagen av den klassiska musiken, men önskade en mer avslappnad känsla på scenen. Blandat med en stor dos Rock, Jazz och Boogie. Där och då föddes idén till Rhapsody In Rock, säger Robert Wells.

21 av Rhapsody In Rock-konserterna har sänts i svensk tv, vilket torde vara svenskt rekord. Det har även blivit ett antal tv-sändningar internationellt från bland annat Rhapsody-turnéerna i Kina, Ryssland, USA och Australien.

Robert Wells medverkar i TV4 "Efter Fem" måndag den 23 maj.

Biljetter samt ytterligare info se: www.rhapsodyinrock.se

Press: www.werecki.com

PJP AB & RIR EVENT

 

WERECKI PROMOTION COMPANY

Kontakt

PR och presskontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy