tillbaka
14 Januari 2019
ROGER RÖNNING - EN AV LANDETS VASSASTE OCH FLITIGASTE POPPOETER MED FLERTALET HITS SLÄPPER NYTT 2019!

Roger Rönning är aktuell med låten "En annan väg än vi brukar gå” och med reflektioner över klimatet! Under drygt 40 år har Roger hunnit släppa ett femtontal album fyllda med fantastiska poplåtar. Nya låten är inget undantag och släpps den 16 januari 2019, parallellt släpps även musikvideon. (Border Music)

Förhandslyssna ”En annan väg än vi brukar gå” i musikspelaren till höger...

Musikvideo via (Vimeo): Klicka här... 

Downloads (Radiopromotion) till höger för lösenord kontakta pr@werecki.com 

Artist: Roger Rönning

Titel: "En annan väg än vi brukar gå"

Text & Musik: R. Rönning

ISRC: SEVDA1900101

Skivbolag: PRM Records

Distribution: Border Music

Singelrelease 2019-01-16

 

Roger Rönning följer upp sitt 40-årsjubileum som soloartist med en helt ny singel som andas fräschör. Musikaliskt finns ett suggestivt driv och en delvis sjungen (!) basgång anas i bakgrunden. ”Jag har aldrig gjort min musik efter någon mall, men utgångspunkten för arrangemangen är lite annorlunda”, säger Roger. Något som också kommer att märkas på det album som släpps under 2019. Som så ofta när det gäller denne tänkvärde textmakare har orden en filosofisk infallsvinkel. Denna gång handlar om de vägval som mänskligheten står inför. ”Det handlar inte bara om att rädda planeten utan om att rädda oss själva. Planeten kommer, om det behövs, att skaka av sig problemet människan och fortsätta existera”, konstaterar Roger. Det är i dagsläget svårt att inte känna ett visst mått av miljöångest, vilket illustreras i kören. Låten är dock i grunden inspirerande och framåtblickande. ”Det är min övertygelse att vi tillsammans fixar en bra framtid. Jag såg nyligen ett program om alla nya positiva saker som är på gång”, avslutar Roger. Detta förutsätter dock att vi väljer...en annan väg än vi brukar gå.

ROGER RÖNNING: Musikaliskt finns det spår av hans rötter i popmusik, den amerikanska singer/songwriter-boomen och blue-eyed soul. Första bandet, Melvins, bildades i Nybro i Småland 1963. MELVINS spelade framför allt låtar av Kinks men även låtar av Stones och andra 60-tals band. På 70-talet bildade Roger tillsammans med Ted Steerling (Contact), Marion Noel och Susie Heine den akustiska kvintetten FLEX. Gruppen var inspirerade av bl.a. Crosby, Stills, Nash and Young och deras stämsång och medverkade i TV program och turnerade flitigt över landet. Roger var även under en period medlem i Py Bäckmans band PY GANG. Första soloplattan RÖTTER 1977 spelades in med Mikael Rickfors som producent. Därefter har det fram till idag blivit 15 album samt några samlingsskivor. Roger Rönning är född i Örnsköldsvik, uppväxt i Småland och numera bosatt i Stockholm.

Lyssna på Roger Rönnings fantastiska låtskatt via (Spotify): Klicka här…

Läs mer via: www.rogerronning.com
Följ på Facebook: Klicka här...

PRM RECORDS, BORDER MUSIC JANUARI 2019 

Kontakt

Presskontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

Förhandslyssna

"En annan väg än vi brukar gå"(WAV)

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy