tillbaka
30 Juni 2022
Premiärkväll för "Hundraåringen" med Claes Malmberg på Tjolöholms slott sommarteater

Ikväll blir det premiär för sommarens stora teatersatsning "Hundraåringen" med Claes Malmberg på väskustens pärla Tjolöholms slott i Kungsbacka. I regi av Niklas Holtne kastar sig Claes Malmberg in i 27 karaktärer av Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den på ett sätt som den aldrig återberättats tidigare, nämligen från teaterscenen.

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen.

Handlingen: ”Hundraåringen” är ett rafflande och galet äventyr som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg.

Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara, och nu är han lös igen.

En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens alla färgstarka och komiska karaktärer. Alltifrån Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander till Syster Alice, Mc-ledaren Gäddan och elefanten Sonja. Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Medverkande: Claes Malmberg
Dramatisering och regi: Niklas Holtne
Baserat på Jonas Jonassons bok "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Musik: Benneth Fagerlund
Producent: Hans Helander
PR: Rickard Werecki, Werecki Promotion Company
Press: www.werecki.com

Premiär för sommarteatern ”Hundraåringen” torsdag den 30 juni 2022 och den ges fredagar, lördagar och söndagar fram till den 7 augusti 2022 på Tjolöholms slott. Biljetterna är släppta via: www.hundraaringen.com och www.tjoloholm.se

BORTOM UNIVERSUM PRODUCTIONS AB & TJOLÖHOLMS SLOTT

www.hundraaringen.com

Kontakt

Pressansvarig och intervju-förfrågningar kontakta: Rickard Werecki tfn:070-7178008 pr@werecki.com

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy