tillbaka
26 Oktober 2023
Premiär för ”Dantes Italien” på Godare

Dante Zia har charmat svenskarna med sin italienska matlagning. Frågan är hur recepten håller sig mot de riktiga kritikerna – italienarna själva. ”Jag har aldrig varit så här nervös”, säger han i nya programmet ”Dantes Italien”.

Bland norra Italiens högresta berg, klarblåa sjöar och vingårdar ligger familjen Zias vita villa från 1920 med blåmålade fönsterkarmar.

– Äntligen är jag här i mitt andra hem, det är här min morfar kommer ifrån, säger Dante Zia i det första avsnittet av ”Dantes Italien”.

Programserien är den senaste i raden exklusiva program från tv-kanalen Godare. Med premiär den 9 november och sju veckor framåt får vi följa med när Dante utforskar den fantastiska matkultur som finns i området. Han besöker lokala producenter och lagar klassiska rätter till byns kanske största kritiker.

– Kommer jag lyckas charma italienarna? De är ett kräset släkte som gärna hittar fel i andras matlagning. Så jag är absolut nervös, säger Dante Zia.

I det första avsnittet lagar han pasta Alfredo – eller pasta burro parmigiano som italienarna kallar det. Det är en krämig bandpasta med smör och massor av smakrik ost. Till sin hjälp har han Gina, en italiensk ”signora” som tydligt hävdar att hon minsann har det absolut bästa receptet på pasta, vilket i och för sig varenda dam i Italien anser sig ha.

Under säsongen bjuder Dante Zia även på romersk pizza, köttfärssås, salsiccia-burgare och ännu mer pasta. Han besöker bland annat en chokladfabrik för att lära sig om bästa chokladen till tårtan, dyker i havet efter färska vongolemusslor och möter en minst sagt entusiastisk mjölnare.

– Godare älskar att utforska olika matkulturer och vi ville göra ett program där vi träffar lokala producenter och får lära oss hur man gör autentiska råvaror på riktigt. Dantes sommarhus i Feltre i Italien var den perfekta kulissen för detta. Dante är en sådan karismatisk person och han kan laga den där enkla, rustika maten som tilltalar många människor. Vi vill att man som tittare av ”Dantes Italien” ska sugas in i vackra miljöer och bli riktigt riktigt sugen på god mat, säger Carolina Hermansson, executive producent för programmet.

”Dantes Italien” kommer även visas på Aftonbladets matsajt Godare.se.

– Med programserien ”Dantes Italien” stärker vi Godares varumärke på alla plattformar – tv-kanalen, sajten och sociala medier. På sajten finns också alla recept från avsnitten och korta klipp med Dante Zias bästa knep i köket, säger Lena Widman, redaktionell chef för Godare.se.

Programmets målgrupp är alla som är matintresserade och som vill lära sig mer om råvarorna bakom den godaste maten. Och så alla som drömmer sig bort till Italien.

GODARE

Kontakt

Rickard Werecki, presskontakt. Telefon: 070-717 80 08

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy