tillbaka
8 Juni 2022
Nu repeteras det inför årets sommarteater "Hundraåringen" med Claes Malmberg på Tjolöholms slott - världspremiär 30 juni

Årets sommarteater med Claes Malmberg i huvudrollen får en historisk världspremiär av teaterversionen "Hundraåringen” på Tjolöholms slott. I regi av Niklas Holtne kastar sig Claes Malmberg in i 27 karaktärer av Jonas Jonassons folkkära och fantastiska historia och återberättar den på ett sätt som den aldrig återberättats tidigare, nämligen från teaterscenen på Tjolöholms slotts sommarteater med premiär den 30 juni 2022.

- Den häftigaste produktionen jag någonsin jobbat med hittills. Vi har något alldeles extra på gång i sommar, manuset, komiken, dekoren och hela förställningen i sig är oerhört nyskapande och banbrytande. Det känns som vi uppfunnit en helt ny genre, och det är en fröjd att få se Claes kasta sig mellan 27 olika karaktärer. Jag gråter av skratt varje dag, säger regissör Niklas Holtne.

- Vilken utmaning och ära, en spännande resa att nu för första gången sätta vi liv i historien av Jonas Jonassons fantastiska och världsberömda berättelse "Hundraåringen". Med stor respekt blir detta garanterat en sommar att se fram emot på en av Sveriges vackraste och underbaraste scener, Tjolöholms slott sommarteater, säger Claes Malmberg.

- Fantastiskt att få världspremiären av "Hundraåringen" på Tjolöholms slott. För oss är sommarteatern en betydande reseanledning till vårt besöksmål, säger Patrik Olderius, vd för Tjolöholms slott.

Premiär för sommarteatern ”Hundraåringen” torsdag den 30 juni 2022 och den ges fredagar, lördagar och söndagar fram till den 7 augusti 2022 på Tjolöholms slotts sommarteater.

Biljetterna är släppta via: www.hundraaringen.com och www.tjoloholm.se

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen.

Handlingen: ”Hundraåringen” är ett rafflande och galet äventyr som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg.

Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara, och nu är han lös igen.

En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion där Claes Malmberg inte bara spelar Allan, utan även flertalet av bokens alla färgstarka och komiska karaktärer. Alltifrån Josef Stalin, Ronald Reagan och Tage Erlander till Syster Alice, Mc-ledaren Gäddan och elefanten Sonja. Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Medverkande: Claes Malmberg

Dramatisering och regi: Niklas Holtne

Baserat på Jonas Jonassons bok "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Producent: Hans Helander

PR: Rickard Werecki

Press: www.werecki.com

BORTOM UNIVERSUM PRODUCTIONS AB & TJOLÖHOLMS SLOTT

www.hundraaringen.com

Kontakt

Pressansvarig och intervju-förfrågningar kontakta: Rickard Werecki tfn:070-7178008 pr@werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy