tillbaka
24 Februari 2021
"MUSIKSTAD FALKENBERG"!

Äntligen! Idag startar livesändningarna med ”Musikstad Falkenberg” som under tre dagar uppmärksammar 27 aktuella artister och band signerat från Falkenberg i flertalet genrer. Det blir grymt mycket livemusik, idag med: "LILY ARBOR", ”BEY DON", ”GJENITA”, ”GARN” och även många spännande reportage runt om i stan med bland andra ”Ablaze My Sorrow” i deras hemmaborg tilika replokal på Smedjan.

Totalt gästar 12 liveakter och 27 artister lyfts fram i "Musikstad Falkenberg" med livemusik, intervjuer, spännande reportage och musikvideos!

Välkomna till en av landets största live-apparat ”Musikstad Falkenberg” sändningarna startar idag kl.16:00 via www.musikstad.se onsdag 24/2, torsdag 25/2 fredag 26/2.

 

MUSIKSTAD FALKENBERG - WE LOVE LIVE! ”I Wander at Dawn”, ”Bey Don”, ”Polly”, ”Yo Truly”, ”Tim Norelli”, ”Schakonat”, ”WillMan” + ”R-Ka & DJ Young P” (Infinity Sound), ”Lily Arbor”, ”Lorik”, ”Gjenita”, ”Garn" kollektivet ”B.M.A” och flertalet spännande reportage, musikvideos och artistintervjuer.

Det blir en fantastisk musikresa i tre dagar genom ”Musikstad Falkenberg” bland olika genrer från både aktuella, etablerade och kommande artister!

LILY ARBOR - består av de två bästa vännerna Lovisa Nilsson och Felicia Darhult Störbysom har spelat musik tillsammans i många år. Duon Lily Arbor skapade dem 2017 och efter det har duon släppt två EP den första “Loning For the Sun” släpptes 2019 och det andra “Better Minds” 2020. Under 2021 är duon aktuell med debutalbumet som de har jobbat på under 2020. Med influenser från americana, folk och pop skapar duon välbalanserad stämsång komponerat tillsammans med två akustiska gitarrer som får lyssnarna att vaggas in i deras värld av berättelser och historier. Duon tog emot Live at Hearts låtskrivarstipendium september 2019 och i januari 2020 spelade de på Tropic of Cancer Concert Series i Todos Santos, Mexiko samt var opening act till Joshua Radin på Nalen Stockholm.

Instagram och Facebook: @lilyarbormusic

GJENITA - släppte debutsingeln ”Got You On My Mind” 2019 och medverkade i tävlingen Sveriges Radio P4 ”Nästa” och det slutade med att hon vann tävlingen i Halland. Sen dess har Gjenita släppt låten ”Close The Door” och har nu påbörjat att spåna på tredje kommande singeln tillsammans med Jens Classon och Benjamin Önnhed på Studio Classon på andra låtar som kan komma att släppas i år!

GARN - ett ungt progressivt metalband som bildades 2016 av Emanuel Sandlund på Sång och gitarr, Elias Johansson, Trummor och Adam Ladd på Bas. Deras självbetitlade EP ”Garn släpptes den 31 oktober 2020 och vi lär höra mer från dem framledes…

Facebook: @garnband

LORIK - med låtar som ”Lyssna” och ”På min wave” har artisten Lorik streamat över 4 miljoner streams på spotify. Lorik har varit aktiv sen år 2017 då han släppte sin första debutsingel ”Aaliyah” som fick oförväntat över en halv miljon visningar, sedan dess har han testat sig fram i olika genrer som lett till att han idag känner sig mer komplett i alla aspekter än någonsin...

I WANDER AT DAWN – Duon bildades hösten 2020 bestående av Dennis Hellström och Frida Berg. Musiken inspireras från varandras livs historier till att skriva texter och toner kring hur livet kan utmana en, om det som man inte kan undvika och det man själv kan påverka. Båda har de sysslat med musik under hela sina liv på egna håll, när de träffades under 2020 märkte de hur kompatibla de är med varandra och hur lätt de har för att skriva musik tillsammans. Genast börjades det spelas in musik i deras sovrum och ett säreget sound, ”I Wander At Dawn” föddes. Influenser till deras musik kommer mycket från 80-90 talets pop-rock. Man vill egentligen inte begränsa deras musik till någon specifik genre då de även har mycket influenser från elektronisk, blues och akustiska håll. Den första singeln "Different Place" från deras kommande debutalbum släpptes i oktober 2020 och finns tillgänglig överallt. Det släpps inom kort två låtar till och deras album kommer ut i mitten av 2021.

BEY DON - både sjunger och rappar, och skriver all musik själv. Han berättar med sorgliga berättelser i låtarna, Heart break och misär! Bey Don försöker påverka andra genom hans musik, att ingen är ensam, och att man alltid ska se det positiva i det negativa!

SCHAKONAT - är en mångfacetterad musiker som har en inneboende förståelse för de flesta musik genrer. 2018 började Schakonat tillsammans med Ulf Ahlberg skriva på det nya kommande albumet. Ett första smakprov är singeln ”Blue” som parallellt släpps idag med musikvideon. Schakonat fanns med i vågen av svenska band som växte fram under 80 och 90 talet, ibland kallat det svenska musikundret i media. Aktuell med nya singeln ”Blue” och släpper nya albumet ”This moment” den 6 maj 2021. PåTill nya skivan har Hans Schakonat (Gitarr, sång och Keyboards) samlat Claes Jagborn (Bas), Peter Wallenäs (Trummor) samt Emma Berg (Kör). Schakonat har producerat och skrivit låtarna tillsammans med Ulf Ahlberg.

POLLY - är 13 år och går musikprofil på Vesterhavsskolan i Falkenberg. Hon håller på med dans, spelar piano, skriver egna låtar och har redan hunnit med att spela teater och musikal i Stockholm, Göteborg och Falkenberg.

YO TRULY - är en mångsidig artist, låtskrivare och producent om de senaste åren rest mellan Sverige och Los Angeles i USA. En artist med stora ambitioner och höga mål, som jobbat hårt de senaste åren för att bygga ett starkt brand och eget sound. Förutom sina egna releaser så har Truly skrivit musik till filmer och tv serier, bland annat 6 låtar inklusive officiella låten till biofilmen "Para Knas" och även haft 3 låtar i serien "Success" på Viasat. Under de senaste åren har Truly även haft live-uppträdanden runtom i Sverige på bland annat Malou Efter Tio, Liseberg, Berns och Eksjö Stadsfest, men även utomlands i Finland, USA och Kosovo. Viljan att ständigt utvecklas och att växa har placerat Truly i rum med några av de största namnen bakom kulisserna, namn som ligger bakom hits åt Tory Lanez, Jennifer Lopez, Justin Bieber, Chris Brown, Zara Larsson mfl. Målet är tydligt och som beskrivet i en gammal intervju med Hallands Nyheter, "Jag ska bli för svensk musik vad Zlatan är för svensk fotboll."It ain't right, it aint wrong - It's True"

B.M.A - är en rapgrupp som släppt musik i över 6 år. Gruppen består av tre medlemmarna Novell, Deli och Chap som tillsammans har skrivit svenska rap hitlåtar. Under åren har de jobbat med artister som Denz, Ahdam och Ivory. Med över 3,5 miljoner streams på deras mest spelade låt "Bra tjej" så är B.M.A absolut ett av de största rapfenomenen som någonsin kommit från Falkenberg.

TIM NORELLI - är låtskrivare, producent och har gjort låtar ihop med Joel Adams, Ida Warg och många andra etablerade artister. Tim jobbar på ett antal projekt med ett nytänkande samt öppensinnade inom musikskapande! Ny musik kommer att introduceras 2021 ska vara opresenterad & häpnadsväckandender med toner och ljud från framtiden, inspiration från Science-Fiction och den inre själen. Med röster från bl.a Tora Björling och Philyn kommer den nya musiken producerad av Tim Norelli bli en nyskapande sensation.

WILLMAN - är en artist på den svenska reggae/dancehall/pop scenen som just nu är aktuell med den senaste singeln ”X-Ray” ft Alibrorsh (fd Medina). Med över 120 spelningar i bagaget och snart 7.000.000 streams på Spotify har han även Dj Young P, AKA DJ Pelle Pelle (Pelle Granström, Infinity Sound GBG) och R Ka (Robin Karlsson) med sig på vägarna. Robin är även producentgeniet bakom albumet Dunderbart m.fl.

Karriären tog fart 2013 med låten Inga Sköna Vibes, som följdes upp utav Känsla Man (Prod Anton Zaar) och blev en favorit bland ungdomar och studenter på västkusten. 2016 toppades detta med låten Ljuger (ft. Saga Isebring) (Prod Sebastian Lau) som klättrade till 1.000.000 streams and still counting WillMan har även samarbetat med Ken Ring, Essa Cham ,Shazaam ,Fonky Fresh, Partillo, Kiihjano m.fl.

”Musikstad Falkenberg” sätts upp i Falkenberg våren 2021 för att samla in 12 aktuella artister, band, DJ:s, nya som etablerade och inom alla genrer för att tillsammans lyfta fram den lokala musiken. Här kommer man kunna dela med sig av sina låtar, utbyte av erfarenheter, mentorskap, hitta inspelningsstudios m.m. och skapa nya kontakter året om. ”Musikstad Falkenberg” blir till verklighet tack vare Falkenbergs Sparbank ”Framtidsbanken” som årligen investerar i den lokala samhällsutvecklingen och skapar värden för framtiden tillsammans!

Läs mer och följ sändningarna den 24, 25 och 26 februari 2021 via: www.musikstad.se

WHITE & WHITE EVENT, FALKENBERGS SPARBANK ”FRAMTIDSBANKEN”

Kontakt: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

WERECKI PROMOTION COMPANY – www.werecki.com

Kontakt

Rickard Wereciki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company www.werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy