tillbaka
9 December 2016
Jonas Karlsson och Livia Millhagen "Scener ur ett äktenskap"

På publikens begäran! Hyllade Livia Millhagen och Jonas Karlsson i Ingmar Bergmans mästerverk ”Scener ur ett äktenskap” på Maximteatern, premiär våren 2017

Ingmar Bergmans ”Scener ur ett äktenskap” blev en stor framgång när den visades som tv–serie i sex avsnitt 1973, Liv Ullman och Erland Josephson spelade då i rollerna som paret Marianne och Johan. I ”Scener ur ett äktenskap” får vi följa Johan (Jonas Karlsson) och Mariannes (Livia Millhagen) äktenskap på nära håll i ett dramatisk och underhållande samtal om kärlekens möjlighet och omöjlighet inom äktenskapet. Vi ser ett äktenskap gå sönder och två människor som en gång älskade varandra behandla varandra illa. De bråkar och är otrogna. Men ur askan efter striderna kliver två nya människor fram - rikare och med ett nytt perspektiv på liv och kärleksrelationer.

Stefan Larsson som regisserat föreställningen är också aktuell med kritikerrosade ”Macbeth” på Maximteatern och även storsuccén ”Fanny och Alexander” på Dramaten, även den efter manus av Ingmar Bergman.

-”Teaterföreställningen kan bäst beskrivas som en mycket intelligent komedi om kärlek. Pjäsen är full av smarta repliker och kloka iakttagelser och Bergman beskriver så vackert och inkännande vår längtan och våra tillkortakommanden. Den har spelats 100 gånger och hyllats över hela landet och nu presenterar vi den första och enligt många bästa versionen av Scener ur ett äktenskap med två av landets just nu mest hyllade skådespelare Livia Millhagen och Jonas Karlsson på
Maximteatern”säger Stefan Larsson, regissör.

”Scener ur ett äktenskap” har premiär på Maximteatern den 3 mars 2017 och spelas fram t.o.m. den 25 mars. Biljetter via via www.ticketmaster.se eller på telefon 077-170 70 70.

Marianne: Livia Millhagen Johan: Jonas Karlsson, Regi: Stefan Larsson

Johan spelas av Jonas Karlsson:
På film har vi bl.a. sett Jonas i Härifrån till Kim, Sökarna, 30 november, Juloratoriet, Tzatsiki, Morsan och polisen, Livet är en Schlager, Hans och hennes, samt Miffo och på TV i Klick, Tartuffe, Hammarkullen, Julens hjältar, samt Bekännelsen. 2001 spelande han titelrollen i SVT-produktionen Gustaf III av Klas Östergren. Han har på Stockholms Stadsteater bland annat medverkat i Rabarbers och Sårskorpor båda manus och regi av Maria Blom och i Mäster Olof av August Strindberg. På Dramaten har han på senare år medverkat i Scener ur ett äktenskap, Stormen, Rickard III och Fanny och Alexander. Han är även verksam som författare och dramatiker.

Marianne spelas av Livia Millhagen:
Livia har varit anställd på Uppsala Stadsteater där hon bl a medverkat i Ur funktion och i Elektra. På film har hon gjort Carola i Miffo och Ylva i Buss till Italien. Hon medverkade även i Maria Larsson eviga ögonblick. På tv har hon medverkat i Mästerverket i regi av Linus Tunström, tv-serien Häxdansen, Wallander (Prästen) och Molanders, SVT 2013. Har på Dramaten på senare tid medverkat i Scener ur ett äktenskap, En familj - August: Osage County, Misantropen, Fanny och Alexander, Farliga förbindelser och Medea - en samproduktion med Betty Nansen Teatret i Köpenhamn som spelats på bägge teatrarna under 2016.

Teaterchef/Producent: Agneta Villman
Foto: Sören Vilks
Grafisk form/AD: Malou Holm
Läs mer via: www.maximteatern.com

Kontakt

Presskontakt: Rickard Werecki, tfn:0707178008 pr@werecki.com
Werecki promotion company
Projektledare: Viktoria Ersmark, 070-717 51 98 viktoria@villman.se, Villman Produktion

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy