tillbaka
14 Februari 2024
Engmans Kapell medverkar i Melodifestivalen och åker på vårturné

Hälsinglands okrönta kungligheter Engmans kapell har med sina snart 30 år som band byggt sig en enorm följarskara som sträcker sig som mest högintensivt mellan metropolerna Gnarp i norr och Tönnebro i söder. Turnépremiär för herrarna blir det den 20 april i Gävle.

Vi pratar såklart om landskapet Hälsingland.

Genom enorm spelglädje och med en osedvanligt stark låtskatt har Engmans sedan starten turnerat flitigt runt Hälsingland och besitter en unik förmåga att dra hundratals besökare till byar som ibland faktiskt inte har lika många invånare.

När Engmans Kapell står på scenen har de kul. Och den glädjen smittar av sig till publiken. Att musikerna är fantastiska utövare, med bland annat en riksspelman i truppen, skadar såklart inte.

Engmans kapell har tidigare släppt tre album med musik som beskrivs som ”hälsingsk folkrock”, som innehåller samarbeten med bland andra Staffan Hellstrand, Sofia Karlsson och Per Persson (Perssons Pack) och 2020 fyllde debutalbumet ”Pensionat Liljevahls” 20 år, vilket firades med flertalet bejublade spelningar.

2024 gör Engmans kapell alltså debut i Melodifestivalen.

Med låten “Norrland” vill Engmans Kapell skicka en kärlekshälsning till hembygden och då inte bara landskapet mellan Gnarp och Tönnebro utan hela Norrland. Det är en låt om att längta hem och kärlek till den del av landet som utgör över hälften av Sveriges yta, men där bara en tiondel av befolkningen bor. I år kommer inte Melodifestivalen till Norrland, men Engmans Kapell tar Norrland till Melodifestivalen.

Engmans Kapell består av:? Pär Engman – Sång och gitarr?, Dedde Malmqvist – Bas?, Peppe Lindholm – Trummor, ?Pelle Larsson – Klaviatur, ?Görgen Antonsson – Fiol, ?Jocke Blomgren – Gitarr

Turnéplan våren 2024: Engmans Kapell

20 april – Gävle, Gasklockan

21 april – Stockholm, Södra teatern

25 april – Uppsala, Katalin

27 april – Bollnäs, Kulturens Hus

2 maj – Sundsvalls teater

3 maj – Östersund, Gamla Teatern

4 maj – Hudiksvall, Kulturhuset

Biljetterna släpps fredag den 9 februari via monarch.se

PRESENTERAS AV PROGRAMBOLAGET & MONARCH MUSIC I SAMARBETE MED JUBEL

Kontakt

Rickard Werecki tfn: 0707178008 pr@werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy