tillbaka
3 Mars 2022
En av landets mest populära och hyllade succéshower "Thank You For The Music" på ny omfattande Sverigeturné hösten 2022!

Gunilla Backman, Kalle Moraeus och Johan Boding gör sig redo för att möta publiken igen med "Thank You For the Music". En hyllning till Björn & Benny och deras unika låtskatt från några av landets största stjärnor. Det bjuds på det absolut bästa från både BAO, Chess, Kristina från Duvemåla och Mamma Mia m.fl. Med sig har Backman, Moraeus och Boding ett sjumannaband under ledning av Johan Granström. Även artisterna Jenny Redenkvist och Karin Funk sluter upp för att hylla våra svenska musikikoner. Nypremiär blir det den 4 oktober i Uppsala och turnén gästar totalt 26 orter från Luleå i norr till Malmö i söder.

Det är två av landets mest folkkära kompositörer som tolkas av flera av landets mest folkkära artister. Showen rymmer mycket av det bästa Sverige har att erbjuda. Självklart får vi också höra en och annan historia och anekdot om personerna Björn & Benny och livet bakom kulisserna.

Kalle Moraeus – Denna prisbelönte speleman behöver ingen närmare presentation. Kalle är en av våra mest folkkära artister, nära vän till Benny Andersson och även medlem i Benny Andersons orkester (BAO). Kalle var under många år firad programledare för SVT-succéerna ”Så ska det låta” och ”Moraeus med mera” – Kalles egna tv-programserie som sändes åren 2011–2017. Nu senast under 2018 såg vi Kalle kämpa framgångsrikt i TV4:s "Biggest looser VIP".

Gunilla Backman – En av våra största musikalartister! Gunilla har spelat många av de tunga rollerna i ett flertal stora musikaler bl.a. Les Misérables, West Side Story, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar för att nämna några. 2005 fick hon huvudrollen som Donna i den svenska musikalversionen av Mamma Mia (som Gunilla spelade med i 2005–2007 på Cirkus i Stockholm). För insatsen i Mamma Mia blev hon 2006 tilldelad Guldmasken.

Johan Boding – Han känns igen som frontfigur för otaliga succéer med hyllningskonserter till Queen. En som imponerats av Johans sång är Queen-gitarristen och legenden Brian May. Johan sjunger allt från jazz och visor till rock och han har bl.a. deltagit i SVT:s "Så ska det låta" och "Doobidoo". Han har turnerat med "Sol, Vind och Vatten", en hyllningskonsert till Ted Gärdestads låtskatt. Han har även haft roller i flera musikaler och tilldelades Guldmasken 1997 för sin medverkan i Miss Saigon.

Press citat:

- Det finns så mycket otrolig musikalitet i orkestern, i artisterna och de sånger de framför. Jan-Olov Andersson, AFTONBLADET

- Av alla Björn & Benny hyllningar som turnerat runt i världen så är den här det bästa någonsin! SMÅLANDSPOSTEN

- Ambitionsnivån är skyhög och sjumannabandet av yppersta klass, Kvällen bjuder på en suverän blandning från den svenska popmusikens allra finaste sångbok. Björn Stefanson VF.

- Crusellhallen är knökfull. Kristinas förtvivlade uppgörelse med Gud i ”Du måste finnas” ur ”Kristina från Duvemåla” blir i Gunilla Backmans tolkning kvällens behållning. Helena Lundberg, CORREN

Medverkande:
Kalle Moraeus
Gunilla Backman
Johan Boding
Johan Granström – Bas/Kapellmästare
Johan Lövkranz Ramsay – Trummor
Jörgen Stenberg – Perch
Anders Lundkvist – Keyboard
Patrik Svedberg – Keyboard
Tobias Fall/Pelle Holmberg– Gitarr
Per Grebacken – Blås
Jenny Redenkvist – sång och kör
Karin Funk – Sång och kör
Producent: MT Live AB

Turnéplan: "Thank You For The Music" 2022

4/10 Uppsala UKK
5/10 Västerås, Konserthuset
6/10 Eskilstuna, Lokomotivet
7/10 Nyköping, Culturum
8/10 Linköping, Crusellhallen
9/10 Norrköping, Dee geer
19/10 Sundsvall, Tonhallen
20/10 Skellefteå
21/10 Luleå, Kulturhuset
22/10 Umeå Idun
23/10 Gävle, Konserthus
26/10 Jönköping, Spira
27/10 Kalmar, Kalmarsalen
28/10 Karlskrona, Konserthusteatern
29/10 Lund, Stadsteatern
30/10 Växjö, Konserthus
1/11 Stockholm, Oscarsteatern
2/11 Borås, Åhaga
3/11 Örebro, Conventum
4/11 Halmstad, Teater
5/11 Vara, Konserthus
6/11 Göteborg, Lorensbergsteatern
10/11 Falun, Magasinet
11/11 Bollnäs, Kulturhuset
12/11 Härnösand, Teater
13/11 Östersund, PB Hallen

(Med reservation för eventuella ändringar)

Biljetterna är släppta via www.mtlive.se

MTLIVE AB

PR & pressansvarig: WERECKI PROMOTION

Kontakt

Rickard Werecki, rickard@werecki.com Tel: 0707–178008

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy