tillbaka
17 Februari 2023
Di Leva släpper sitt första album på 10 år och inleder ett intensivt musikår 2023 på Sverigéturné

Thomas Di Leva släpper sitt första album på 10 år och inleder nu ett intensivt musikår 2023 på Sverigéturné med både "Changes" i vår och med "Diggiloo" i sommar. Skivan heter "The Hybrids" och blir 23:e i ordningen och innehåller 15 nya episka Sci-fi-poplåtar låtar.

Allt började redan 2017 då de två vännerna bakom pseudonymen Erik Axl Sund uppmuntrade Di Leva att skapa nytt. Singeln "Fire Of Love" släpptes i januari och streamas och spelas flitigt i både radio och TV runt om i hela landet. Di Leva medverkar även i TV4 Nyhetsmorgon måndag den 20 februari och i "Bingolotto" i sjuan den 25 februari.

Di Levas nya skiva är ett konceptalbum som tar utgångspunkt i hur vi förhåller oss till vår egen mänsklighet.

- Vi blir mer och mer öppna för att modifiera oss själva genom att operera in chip i våra kroppar, mixtra med DNA och utveckla AI-teknik, säger Di Leva.

Att skivan heter "The Hybrids" anspelar på att tekniken redan gått så långt så ingen av oss undkommer den.

- Elon Musk är positiv till AI men säger samtidigt att det är farligare än kärnvapen. Därför måste man ha någon slags etik och ansvar över människors integritet, säger Di Leva.

Arbetet med skivan tog en paus under pandemin och upptogs igen 2022 då David Bowies "Heroes" lades till i albumet tillsammans med några andra nyskrivna låtar.

- Heroes handlar om hur man bygger murar och övervakning. Den passar in i konceptet eftersom David Bowie är den första popstjärnan som anses vara från rymden. Han inspirerade mig som tonåring att bli intresserad av de stora frågorna i livet, säger Di Leva.

Med albumet vill Di Leva också sprida hopp.

- Det enda som kan överbygga hinder är den universella kärleken. Den kan få oss att göra det vi brinner för i stället för det som andra säger till oss att göra.

När det blev dags för mastering av materialet tog Di Leva AI till hjälp.

- Den fick ljudet att låta lite för hårt, så jag mixade vidare och tog hjälp av Cosmos Mastering. Till slut hamnade vi i symbios med hänsyn till det mänskliga örat, säger Di Leva.

Två Sverigeturnéer för Di Leva både med "Changes" nu till våren och med "Diggiloo" till sommaren 2023!

Turnépremiär för "Changes" blir det den 16 mars - Di Leva tar med oss på en fascinerande konsertresa i tid och rum där publiken får njuta av David Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Thomas Di Leva. Med Bowies musikaliska storverk som; "Space Oddity", "Heroes", "Ziggy Stardust", "Let’s Dance", "Under Pressure", "Fame", "Life On Mars", "Rebel Rebel" och "Changes" är några av de klassiska låtarna som varsamt stöptes om till Di Leva-format. Läs mer och se turnéplan via: Klicka här...

Turnépremiär "Diggiloo" den 6 juli - Ett aldrig sinande högtryck levererat av landets kanske hetaste artister som Idolvinnaren Nike Sellmar, John Lundvik, Di Leva, Daniel Norberg, Liamoo, Maria Sur, Jessica Andersson, Hanna Hedlund, Andreas Lundstedt, Anne-Lie Rydé och Bruno Mitsogiannis. Läs mer och se turnéplan via: Klicka här...

Di Leva är en av Sveriges mest erkända och populära artister. Under hela sin långa karriär har han alltid varit en ledstjärna för kärlek, hopp och enhet. Under de senaste tre decennierna har han regelbundet haft många hits och flera av hans låtar, inklusive de senaste singlarna "Hunger", "Faller" och nu senast med "Fire Of Love", roterar regelbundet i svensk radio.
Albumrelease "The Hybrids" den 17 februari 2023.

Läs mer: https://www.facebook.com/thomasdileva
Press: www.werecki.com

Albumsingeln "Fire Of love" är upplagd i SR Musikportalen samt går att fås som mp3 eller wav för annan radio eller media.
För recensionsexemplar album, intervju-förfrågningar samt för ytterligare information kontakta: Rickard Werecki pr@werecki.com

SPACEFLOWER RECORDS

PR: WERECKI PROMOTION COMPANY

Kontakt

Rickard Werecki 0707178008 pr@werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy