tillbaka
Kalle, Moraeus Frida Öhrn och Doug Seeger på turné "Från Orsa Till Nashville" våren 2023

Frida Öhrn är klar för Kalle Moraeus succéturne "Från Orsa till Nashville" i celebert sällskap av Doug Seegers. Turnén blev en stor succé när den fick premiär i våras. Nu är det äntligen dags för uppföljaren och denna gången med Frida Öhrn som en av huvudartisterna. Premiär för "Från Orsa Till Nashville" med Frida Öhrn, Kalle Moraeus och Doug Seegers blir det den 8 mars i Hässleholm och succéturnén besöker 19 orter våren 2023 från Luleå i norr till Ystad i söder med final i den 2 april på Rival i Stockholm.

"Från Orsa till Nashville” tar med publiken på en spännande musikalisk resa i, från skogarna i dalarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv. Kalle, Frida och Doug kommer att plocka fram många stora hits från stjärnor som;Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Kalle och Frida har känt varandra länge och mer än en gång har deras musikaliska vägar möts genom åren men det är först nu de beger sig ut på en gemensam konsertturné. Även Frida och Doug har träffats under årens lopp på olika country och bluegrassfestivaler.

Idén till turnén föddes av kalle Moraeus i Nashville, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues.Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna, för de allra flesta är detta ingen nyhet. Det som många dock inte känner till är att Kalle har en stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. Dit har han många gånger återvänt för att uppleva den helt unika känsla och atmosfär som staden erbjuder.

Kalle Moraeus – Idag en av våra mest folkkära artister, programledare och spelemän. Originalmedlem i Orsa Spelmän, som sedermera ingick i ett långt och framgångsrikt samarbete med Benny Andersson. Kalle Moraeus är också medlem i Benny Anderssons orkester B.A.O. Kalle Moraeus har programlett stora tv succéer som ”Moraeus med mera” och ”Så ska det låta”. Kalles stora intresse för countryn uppstod när han besökte Nashville och blev förälskad i den mytomspunna och musikaliska staden i Tennessee.

Doug Seegers – Spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson. Jill Johnson var i Nashville för att spela in Jills veranda och Dougs medverkan i programmet skulle förändra hela Dougs liv. Låten ”Going down to river” blev en stor hit och låg under 12 dagar etta på iTunes topplista. Doug turnerade sedan i Sverige inför utsålda konserthus och vi har sett honom i program som ”Allsång på Skansen”, ”Moraeus med mera” och ”Skavlan” med mera.

Doug bor och arbetar idag i Nashville. Nu återvänder han till Sverige för att genomföra turnén med Kalle och Frida. Doug är en artist med en livshistoria som verkligen berör, inte minst genom Dougs unika röst och musik. Även om countryn finns som ett fundament i Dougs liv så gör han också mycket rock, blues, soul, westernswing och gospel.

Frida Öhrn – har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla. Kanske är det just därför låten “Release Me” av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit över hela världen Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik tillsammans med hennes band Cookies n Beans, men även solo i Melodifestivalen 2019 med låten We are one. Vi har hört hennes singlar spelas flitigt på radion 2021–2022. Under åren har hon även samarbetat med bland andra, Peter Jöback, Bo Sundström och på turné våren 2023 tillsammans med kalle Moraeus och Doug Seegers

Tillsammans med Cookies n Beans har Frida både spelat och skrivit i Nashville. Dom har delat scen med storheter som Kris Kristoffersson och Rosanne Cash. Hennes egna favoriter är Dolly Parton, Emylou Harris, Lucinda Williams, Gillian Welch för att nämna några. Med gitarren och munspelen i högsta hugg kommer vi att få höra Frida sjunga hjärtat ur sig tillsammans med Kalle och Doug när dom dyker ner i den enorma låtskatten som kallas Country.

Håll till godo!

Turnéplan: "Från Orsa Till Nashville"våren 2023.
8 mars Hässleholm, Kulturhus
9 mars Kristianstad, Kulturkvarteret
10 mars Ystad, Ystad Teater
11 mars Malmö, Slagthuset
12 mars Borås, Åhaga
15 mars Halmstad, Halmstad Teater
16 mars Värnamo, Gummifabriken
17 mars Kungsbacka, Kungsbacka Teater
18 mars Alingsås, Alströmmerteatern
19 mars Lidköping, De La Gardiegymnasiets aula
23 mars Luleå, Kulturhus
24 mars Skellefteå, Nordanå
25 mars Härnösand, Teater
26 mars Östersund, Storsjöteatern
29 mars Grengesberg, Cassels
30 mars Eskilstuna, Teater
31 mars Gävle, Konserthus
1 april Nyköping, Culturum
2 april Stockholm, Rival

Biljetter via www.mtlive.se

Medverkande:
Kalle Moraeus, Sång, gitarr, fiol.
Doug Seggers, Sång, gitarr.
Frida Örn, Sång, gitarr.
Kapellmästare: Johan Granström Bas med femmanna band.
PR: Rickard Werecki, pr@werecki.com
Producent: MT Live Martin Johansson, Tobias Ödman.

Läs mer: www.mtlive.se

Press: www.werecki.com

MT LIVE

Kontakt

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy