tillbaka
Guran, Nyberg & Nord ”Sånger till Friheten” Sverigeturné – En hyllning till Björn Afzelius hösten 2020!

”Sånger till friheten” nya datum insatta i höst med Guran, Nyberg & Nord. Turnén gästar 10 orter. Björn Afzelius minne kommer under hösten 2020 att hedras av några som stod honom väldigt nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Turnéplan Guran Nyberg & Nord ”Sånger till friheten” hösten 2020

3/11 Örebro, Hjalmar Bergman Teatern

 

4/11 Göteborg, Stora Teatern FÅTAL

 

5/11 Uddevalla, Östraboteatern

 

6/11 Kungsbacka, Teater FÅTAL

 

7/11 Karlstad, Scalateatern

 

8/11 Ingesund, Musik Högskolan

 

25/11 Gävle, Teater FÅTAL

 

26/11 Uppsala, Regina Teatern FÅTAL

 

27/11 Nyköping, Culturum

 

29/11 Eskilstuna, Teater FÅTAL

För biljetter ytterligare information se www.mtlive.se


Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år. Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två° och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på° turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette, Scorpions och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på° mängd av hans skivor.

MT LIVE


Kontakt

Press och intervju-förfrågningar: Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki Promotion Company www.werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy