tillbaka
LEGENDARISKA BLUESSÅNGERSKAN ANNIKA ANDERSSON ÄR TILLBAKA!Våren 2019 släpper Annika Andersson & The Boiling Blues Band helt ny musik. Med nyskrivna låtar - inspelade i Park Studio - är albumet en efterlängtad comeback till blues-rockens värld. 

Albumet “Reborn” släpps den 5:e april 2019 - men redan nu är det dags att ge ut ett första smakprov från Annika Andersson & The Boiling Blues Band. Först ut är låten ”Little Trixter” med tillhörande musikvideo.

Förhandslyssna ”Little Trixter” i musikspelaren till höger...
Musikvideopremiär på Youtube.
Downloads (Radiopromotion m.m.) till höger.
Saknar ni lösenord kontakta oss på pr@werecki.com
 
Artist: Annika Andersson & The Boiling Blues Band
Text & musik: Jari Salminen
ISRC: Little Trixter SE4221900101
Skivbolag: AdHouse

Annika Andersson (fd. Salminen) är tillbaka på blues-rockscenen. Med sitt nya band, The Boiling Blues Band, är hon mer än redo att ta tillbaka sin plats i musikens värld. Det nya albumet är döpt till Reborn - ett självklart namn enligt Annika själv. ?“Musiken har alltid funnits där. Den har aldrig släppt taget om mig, och nu har det återuppstått i både själ och hjärta”, säger Annika själv och fortsätter, “Jag ser det som en återfödelse - en pånyttfödelse

- av det jag alltid varit och där jag alltid känt mig hemma. I bluesen, musiken, och tillsammans med andra fantastiska musiker där jag får leva ut med min sång!”.

På kommande albumet ”Reborn” finns allt Annika Andersson samlat på sig under åren; styrka, hårt arbete och ett jävla anamma. Det var inte självklart att Annika skulle tillbaka till scenen. Men när hennes bror Jari skrev en låt till hennes födelsedag, insåg både han och Annika att det är i musikens värld - och på scenen - hon hör hemma. De flesta av låtarna är skrivna av hennes bror Jari (Buck Jones) som själv har en lång och gedigen karriär inom rockabilly. Tillsammans med musiker och producenter i toppklass är albumet inspelat i Park Studion och Studion Dubious med Christoffer Roth och producerat av Gunnar Muvemba Lindström.

Releasekonserter Annika Andersson & The Boling Blues Band:

9 April - On the rocks - Helsingfors
11 April - Stampen – Stockholm
12 April – HiJazz Klubb - Uppsala
13 April - House of Blues - Borlänge   

Medverkande: 
Annika Andersson - sång.
Johan Östergård - gitarr.
Ola Göransson - trummor.
Morgan Korsmoe - bas.

Om Annika Andersson: 60- och 70-talet var en intressant tid. Blues gjorde sitt intåg. Annika drogs till musiken så starkt att hon smög sig in på den första Ruisrock-festivalen 1970 när hon bara var 13 år. Annika inledde sin sångkarriär redan vid 14 års ålder som solist för bluesrockbandet Model 73 och det visade sig att hon var en stor talang. Med sin kraftfulla röst och ett eget uttrycksfullt sound gjorde hon avtryck bland fans och kritiker. Annika sjöng i det egna bandet Dead End 5 under 70-talet, och turnerade bland annat med Hurriganes. På kort tid en av Finlands främsta Bluessångerskor! Annika flyttade från Åbo till Helsingfors och inledde ett treårigt äventyr inom finsk schlager och åkte på turnéer med bl.a. Danny och Freeman. Efter ett tag i schlagerkretsarna packade Annika väskan, flyttade till Sverige, och det blev tyst på musikfronten ett tag. Men - kärleken till blues slocknade aldrig. Den har alltid funnits där och gett styrka i svåra stunder. Annika har bit för bit förberett sin återkomst till musiken…

Läs mer via: www.annikaanderssonbbb.com

Albumrelease: ”Reborn” 5 april 2019.
Singelrelease: ”Little Trixter” 18 januari 2019.

AdHouse, Januari 2019

Kontakt

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com 

Förhandslyssna

"LITTLE TRIXTER" (WAV)

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy