tillbaka
Roger Rönning aktuell med nya låten ”Vilket väder”!

Roger Rönning har alltid varit bra på att formulera det många av oss går omkring och tänker. Nya låten är inget undantag. Det finns förstås redan åtskilliga låtar om den svenska sommaren och årstider – både Ledin, Gessle och Peps Persson har skrivit klassiker i ”genren”. Men ingen har patent på vädret och Rogers låt lär inte vara den sista. Få länder har så tydliga årstidsväxlingar som de skandinaviska. Dock har han med denna luftiga låt hittat ett skönt inbjudande sound som ger temat en fräsch känsla. Text och musik av Roger Rönning, producerad av Gunnar Nordén.

Jorden kanske går under ändå utan att vi skjuter på.
- Vi kan ju inte bara ta till oss alla världens tråkigheter, där vi vet att vi måste styra in på en helt annan väg, utan vi måste även kunna zooma ut, leva i nuet och känna glädje över t.ex. att vakna upp en morron och känna wow....vilken härlig dag. Eller hur? .... och en härlig dag behöver ju inte bara betyda solsken. Det kan ju vara toppenväder för en fotograf att det är mulet. Ett lätt regn kan passa några som skall fiska. Och i somras var det ju många bönder som prisade vädergudarna när regnet äntligen föll efter den långa värmeböljan. Det måste ju gå att ha flera tankar och känslor samtidigt och parallellt., säger Roger Rönning.

Om Roger Rönning: Sedan debuten på 70-talet har Roger släppt drygt dussinet album. Musikaliskt finns spår av hans rötter i popmusik, den amerikanska singer/songwriter-boomen och blue-eyed soul. Född i Örnsköldsvik, uppväxt i Småland och sedan dess bosatt i Stockholm. Började spela klarinett, men bytte snart ut den mot gitarr. Första bandet, Melvins, bildades i Nybro i Småland 1963. MELVINS spelade framför allt låtar av Kinks men även låtar av Stones och andra 60-tals band. På 70-talet bildade Roger tillsammmans med Ted Steerling (Contact), Marion Noel och Susie Heine den akustiska kvintetten FLEX. Gruppen var inspirerade av bl.a. Crosby, Stills, Nash and Young och deras stämsång och medverkade i TV program och turnerade flitigt över landet. Roger var även under en period medlem i Py Bäckmans band PY GANG. Första soloplattan RÖTTER 1977 spelades in med Mikael Rickfors som producent. Därefter har det fram till idag blivit 15 album samt några samlingsskivor.

ARTIST: Roger Rönning
TITEL: Vilket Väder
TEXT & MUSIK: R. Rönning
ISRC:SEVDA1800101
SKIVBOLAG: PRM RECORDS
PRODUDENT: Gunnar Nordén
MASTRING: Björn Engelman, Cuttingroom

Läs mer via www.rogerronning.com

Kontakt

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

Förhandslyssna

ROGER RÖNNING "Vilket Väder" (MP3)

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy