tillbaka
Nytt jazzalbum från svenska More Than a Pair -ett första smakprov är låten ”Strö lite mer”!

Ett första smakprov från Göteborgsbaserade jazzgruppen ”More Than a Pair” album ”Play Some More” (albumrelease den 27 september) är låten ”Strö lite mer”, som är skriven av Pernilla Andersson Eng och Samuel Olsson som vill förföra ännu fler in i jazzens toner. Det handlar om att sprida mycket glädje och att inte tappa bort det fina i livet.
Med smått kluriga arrangemang är ribban satt högt men också att det ska vara lätt att älska jazz. Det finns igenkänning och överraskningar. Det är skirt, det är ledsamt, det är argt och rått. Vackert, glatt och det är tre ord scat.

Singelrelease: ”Strö lite mer” den 8 juni 2018.

Förhandslyssna: I musikspelaren till höger....

Downloads MP3 WAV (Endast för promotion) till höger eller via mail: pr@werecki.com

Albumrelease: ”Play Some More” den 27 september 2018 (NAXOS)

Om More Than a Pair:
De möttes en regnig onsdagskväll i november. Pernilla var på ett musikställe i Göteborg med en kompis för att fira att de var klara med sitt sociologikursarbete. Samma kväll spelade Samuel på just det musikstället. Mot slutet av konserten blev det jam, Pernilla kom upp och sjöng en låt. Nu har Samuel och Pernilla två barn, radhus och ett antal spelningar i ryggen.

Pernilla Andersson Eng från de halländska skogarna är en naturbegåvning, hon har sjungit hela sitt liv och det märks. Hennes röst är okonstlad och kan utrycka värme, glädje, sensualitet, humor, vemod, ja liv i största allmänhet och, kanske viktigast av allt, hon har en fantastisk självklar och oemotståndlig rytmik.
Samuel Olsson, född i Sunne är en välkänd profil i den svenska jazzen. Spelar trumpet i Bohuslän Big Band och var en av frontfigurerna i gruppen Marmaduke. Samuel är en erfaren arrangör och ligger såklart bakom de finurligt genomarbetade arrangemangen för More Than a Pair.

Förutom Pernilla och Samuel möter vi i More Than a Pair Samuels bröder Edward Olsson och William Olsson. De tre brödernas samspel är något utöver det vanliga, man kan säga att de spelar som bröder. Edwards trumspel rymmer i princip hela jazzhistorien, hans fills är delikata och ett trumsolo är ett äventyr. William spelar här mest tenorsaxofon men kanske får vi höra något mer av de tiotal instrument han trakterar.
Stefan Wingefors, även han uppväxt i Sunne, spelar piano i gruppen. Samuel och Stefan har musicerat ihop mer eller mindre regelbundet i exempelvis Bohuslän Big Band, Sommarteatern på Gunnebo Slott och i tillfälliga jazzkonstellationer.

Kontrabasisten Yasuhito Mori flyttade från Tokyo till Göteborg tidigt 80-tal. Att kalla denne basistsom ingått i både Toots Thielemans och Stan Getz band en legend är ingen överdrift.

More Than a Pair kommande album ”Play Some More” bjuder på vokaljazz, låtar ur The Great American Songbook, andra tilltalande låtar, mustig Swing, luftig Swing, lite New Orleans, raska tempon, en gnutta Blues, ballader, tendenser av Bop, tre gram Karibiskt. (Med möjliga spårämnen av R&B, soul) .

Läs mer via: www.morethanapair.se

NAXOS

Kontakt

Rickard Werecki tfn: 0707178008 pr@werecki.com Werecki promotion company www.werecki.com

Förhandslyssna

More Than a Pair "Strö lite mer" (WAV) text: P. Andersson Eng Musik: S.Olsson ISRC: SEBAA1801304 Skivbolag NAXOS

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy