tillbaka
Alex Fridell släpper nu låten ”Norrlandskusten” tagen från kommande studioalbumet ”Ångermanland” med albumrelease 14 november2017!

Alex Fridell född i Stockholm, bott i Ångermanland och numera bosatt i Helsingborg aktuell med nytt album ”Ångermanland” med albumrelease den 14 november 2017. Genom åren har Alex tidigare gett ut skivorna Rallarros, Vägen ut och Pank & fågelfri. Ett första smakprov från nya kommande albumet "Ångermanland" är låten ”Norrlandskusten”.

Alex Fridell "Norrlandskusten" (Spotify) Klicka här...

Download (RADIOPROMOTiON, WAV/MP3) till höger...

Lösenord krävs kontakta: pr@werecki.com eller på telefon 0707178008

Alex Fridell är ständigt på jakt efter nya texter och ny musik och håller sig till sin linje oavsett tidens svängningar. Tror på sin grej och talar romantiskt om sina erfarenheter som präglar hans skapande. Båtliv i Stockholm, kollektivboende, ensamtillvaro på skånska landsbygden och om rötterna i Ångermanland. Om Lundell, Springsteen och Dylan. Men också om skalder som Bellman, Taube och Dan Andersson. Om tidlös poesi, mytologi och faktiska realiteter.

Alex har flitigt turnérat som soloartist genom åren och med sig på scen har han etablerade musiker som soundcheckat Springsteens piano på Ullevi och spelat med Ebbot Lundberg, Eva Eastwood och Christina Lindberg m.fl. Alex är en van scenartist med närvaro, intensitet och publikkontakt med genomslagskraft. Ju större scen desto bättre!

Ångermanland – albumet Alex och bandet åkte upp till Norrland och Alex gamla hemtrakter för inspelning av kommande skivan Ångermanland. En dubbelskiva som Alex själv beskriver som naturromantisk, socialrealistisk och andlig. Stämningar och miljöer fångades med känsla på plats i den ljusa norrländska sommarnatten. 16 låtar som ska ge en bred bild av Ångermanland, men samtidigt tala till det inre hos den som lyssnar. Och kanske väcka visioner om blomstring och återtåg till den avbefolkade landsbygden. Alex Fridell rör sig bland älvar, kraftverk, arbetsmarknadspolitik, grönavågare, badhus, fritidsgårdar, ensamkommande flyktingbarn, pappersbruk, hippidropouts och egna bilder och erfarenheter.

Inspelad i Studio Mansarda i Nils-Olofsgården i Lidgatu, Ångermanland. Alldeles utanför Näsåker där den hippa Urkult-festivalen hålls varje år. Fem gitarrer, 16 mikrofoner, trummor och ett gäng musiker spelar in live på plats. Akustiken i huset skapar ett alldeles unikt ljud. Pålägg i studio Mansarda på hemmaplan. Mixningen i Studio Mansarda gjordes på klassiskt analogt mixerbord med rördriven kringutrustning och rullband. För att behålla den fylliga, varma karaktären och få den bästa möjliga ljudbilden. Mastringen gjordes i Stockholm hos Håkan Åkesson, Nutid Studio.

Singelrelease ”Norrlandskusten” den 28 september 2017.
Albumrelease ”Ångermanland” den 14 november 2017.

Medverkande på albumet är:
Alex Fridell – text & musik, sång och gitarr.
Limme Johnsson – Gitarr/Producent och driver studion Mansarda
Anna Gustafsson – lägger kör och driver Mamselle Music, förlag för Alex musik.
Övriga musiker – Limme Johnsson (elgitarr & gitarrer), Per Christofferson (bas), Carl-Magnus Consitt (trummor), Jonas Wilson Stoltz (klaviatur), Marit Sjödin (cello), Pierre Engström (pedal steel & banjo), Ken KP Walker (saxofon), Mamselle Gustafsson (kör), Juliana Fischer (kör) och Silvia Magnusson (kör).

MAMSELLE MUSIC, BORDER MUSIC - SEPTEMBER 2017

 

Kontakt

Rickard Werecki 0707178008 pr@werecki.com

Förhandslyssna

Alex Fridell "Norrlandskusten" (MP3)

Alex Fridell "Norrlandskusten" (WAV)

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy