tillbaka
SOMMARTEATER MED ROBERT GUSTAFSSSON, ALLAN SVENSSON, RACHEL MOHLIN m.fl. PÅ KRUSENSTIERNSKA TEATERN!

Det råder stort intresse inför årets stora 10 årsjubileum på Krusenstiernska teatern i Kalmar med sommarkomedin ”Flaggan i Topp”. Med redan nära 75% av sommarens föreställningar slutsålda, sätts nu extraföreställningar in alla onsdagar i juli (5, 12, 19 och 26 juli).

En framgångsrik, rolig och kär tradition tillsammans med en rad av Sveriges mest folkkära och älskade skådespelare, firas stort i år tillsammans med en riktig drömensemble; Robert Gustafsson, Per Svensson, Allan Svensson, Rachel Mohlin, Jeanette Capocci, Nadine Kirschon, Andreas Nilsson, Siw Erixon och Magnus Kviske. Regissören Adde Malmberg sätter fart på komedikarusellen som har premiär 29 juni på Krusenstiernska gården i Kalmar. För att uppmärksamma 10-årsjubiléet utspelar sig handlingen för 100 år sedan.

Handlingen:Året är 1917 och vi befinner oss i en vacker lärarbostad i Kalmar. Det är dags för Valdemar (Per Svensson) och Elsa (Nadine Kirschon) att fira sin första bröllopsdag, vilket skall visa sig bli en minst sagt innehållsrik, förvirrande och minnesvärd dag med stora utropstecken! När Valdemar får ett sensationellt besked av sin gode vän advokat Kurt Sjöberg (Andreas Nilsson), uppstår en knivig situation som Valdemar snabbt behöver ta sig ur. För nu är det fler gäster på väg in. Objudna och inbjudna. Först ut är Elsas föräldrar med den koleriske fadern Theodor (Allan Svensson) i spetsen, som tillsammans med sin hustru (Siw Erixon) spontanbesöker för att delta i firandet.

Tätt därefter kommer den högst irriterande Sigge Sackarin (Robert Gustafsson) som ger Valdemar stort bryderi och drar in honom i en härva av lögner som involverar en exfru, författaren Erik Helgers eller möjligen författarinnan Helga (Rachel Mohlin), hantverkaren (Magnus Kviske) en kärlekstörstande husa (Jeanette Capocci), en son, och ytterligare en son!

Efter all denna förvirring och tilltrasslade familjerelationer undrar man ju – vem är egentligen far till vem och hur ska Valdemar lyckas få ut alla dessa oinbjudna gäster ur sitt hus?

Regi och bearbetning: Adde Malmberg

Producent: Johan von der Lancken

Exekutiv producent: Vicky von der Lancken

Scenograf: Magnus Ahlström

Kostymdesign: Camilla Thulin

Mask- & perukdesign: David Julio

Manus: Franz Arnold & Ernst Bach

Förlag: Arvid Englind AB

Läs mer: www.krusenstiernskateatern.se

Pressbilder, pressinfo: www.werecki.com

TEATERSVITEN HB

Kontakt

Rickard Werecki tfn:070718008 mail: pr@werecki.com

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy