tillbaka
Singer-songwriter och riksdagsledamot, Roland Utbult berör och släpper nya låten ”Barn av saligheten”!

Med den nya singeln berör Roland Utbult vårt älskade Sverige. Vi får aldrig glömma de som offrade sina liv och de som skadades under terrorattacken den 7 april 2017 då det ofattbara hände oss. Med låten ”Barn av saligheten” ger Roland oss en reaktion på hur människor ställde upp i tiotusental i manifestationer och gav varandra vänlighet, kärlek och empati, som fyllde det offentliga rummet. Med nya singel släpps musikvideon med premiär idag!

Downloads (endast för radiopromotion) till höger...

Artist: Roland Utbult

Titel: Barn av saligheten
Text och musik: Roland Utbult
Skivbolag: Usound AB
ISRC: SEVPF1700101

Citat taget från Roland Utbult ”Barn av Saligheten”.
”Jag har mött så många tappra mänskor, som har visat handlingskraft och mod. När terrorn sprider skräck och rädsla dom hjälper oss att våga tro, att kärleken den binder samman och segrar över hat och folket väljer sida med ett blomsterhav.” Text och musik: Roland Utbult.

Sedan hösten 2010 är Roland Utbult ledamot i Sveriges Riksdag för Kristdemokraterna. Som första ledamot någonsin sjöng Roland Utbult i riksdagens kammare när han i april 2012 under debatten om Socialtjänstfrågor framförde ”Elsas visa”. Se liveklippet här: http://www.youtube.com/watch?v=CMte5dRz53U

Om: Roland Utbult har en gedigen bana som singer-songwriter bakom sig. Han har tretton album bakom sig och senaste inspelningen – singeln ”Stockholm” - kom 2010 i ett samarbete med pianisten Anders Widmark. Roland Utbult medverkade flitigt i den populära TV-serien "Minns du sången". Han har dessutom två svensktoppsframgångar med sångerna ”Om sommaren” och ”Längtan till havet”.

Som artist har Roland Utbult samarbetat med bl.a. Oslo Gospel Choir, Philip Bailey (Earth, Wind & Fire), Triple & Touch och Tomas Ledin. Utbult har sina rötter i Taubes Bohuslän och har alltid haft just Evert Taube som inspirationskälla men även Tomas Tranströmer har inspirerat honom mycket.
Roland Utbults sociala engagemang bland hemlösa och andra personer i utsatta situationer sätter givetvis prägel på många av hans texter. I sången ”Elsas visa” lyfter Roland fram en av de många personer som under 1900-talet vanvårdades på instutitioner och fosterhem i Sverige. Läs mer, se: www.utbult.se

Singelrelease Roland Utbult ”Barn av saligheten” den 8 maj 2017 (Usound AB)

USOUND

 

Kontakt

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

Förhandslyssna

Roland Utbult "Barn av saligheten" (MP3)

Roland Utbult "Barn av saligheten" (WAV)

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy