tillbaka
Bilder & Videor Kontaktpersoner Evenemang Sverigepremiär för Sissel Kyrkjebø ”Sissels jul” på konserthusturné 2015!

”Sissels jul” konserthusturné i Malmö, totalt besöker julturnén 10 konserthus och arenor runt om i landet med final i Stockholm på Cirkus den 21 december.

”Sissels jul” konserthusturné i Malmö, totalt besöker julturnén 10 konserthus och arenor runt om i landet med final i Stockholm på Cirkus den 21 december.

Årets turné har utökats med fler orter i Sverige än tidigare och Sissel har bjudit in musiker från både Sverige och Norge, uppbackade av kör som genom åren turnérat med flertalet världsartister och består av; Wayne Hernandez(Tina Turner, Tori Amos, Madonna, Yusuf Islam m.fl.) Sam White (Duran Duran, David Gray & Annie Lennox m.fl.), Phebe Edwards (Rod Stewart, Westlife, Adele, Donna Summer, James Brown, Jessie J m.fl.). Extra föreställning är tidigare släppt och det är stort intresse för årets julturné. Fjolårets turné gjorde stor publiksuccé och spelades för fullsatta konserthus i både Sverige och Norge. Det kommer att bjudas på soul/gospel tillsammans med traditionella julsånger i absoluta världsklass!

Läs mer se: www.sissel.net

Biljetter via www.ticnet.se telefon: 077-170 70 70 samt Ticnetombud.

Turnéplan: ”Sissels Jul” 2015

9 december Malmö, Malmö Live Konserthus
11 december Växjö, Fort Knox Arena
12 december Göteborg, Lisebergshallen
13 december Halmstad, Halmstads Teater, kl 16.00 Extraföreställning insatt!
13 december Halmstad, Halmstads Teater, kl 19.30 (Slutsåld!)
15 december Uppsala, Konsert & Kongress
16 december Västerås, Bombardier Arena
18 december Linköping ,Konsert & Kongress
19 december Karlstad, CCC
20 december Jönköping, Konserthuset
21 december Stockholm, Cirkus

(Med reservation för eventuella ändringar)

Om Sissel Kyrkjebø:
Det hela startade 1986 när Sissel uppträdde i pausen på Eurovision Song Contest i Grieghallen i Bergen. Alla som såg programmet minns pausinslaget som tävlingens absoluta höjdpunkt. En strålande och befriande naturlig artist med en fantastisk röst som vann allas hjärtan. Samma år blev hennes debutalbum utgivet -Sisselkårad till “Årets namn” av tidningen VG och fick pris som ”Årets artist”. 20 år senare, under ”Spelleman 2006” fick Sissel ”Årets hederspris”. Sissel har totalt gett ut 15 egna album och 17 album tillsammans med andra artister.

Internationellt är Sissel mest känd för att ha sjungit OS-hymnen under OS i Lillehammer 1994, för julkonserterna med Placido Domingo och José Carreras samt för att ha medverkat i ”soundtrack” till filmen Titanic. Musiken från den filmen har sålt i 30 miljoner exemplar. Och vem skulle kunna glömma Sissels klockrena stämma i Warren G´s ”Prince Igor”?

Sissel var gästartist när The Mormon Choir, en kör som har hela 360 röster, gjorde en DVD och CD-inspelning under sin berömda julkonsert i Salt Lake City år 2006. Titeln är ”Spirit of the Season” och det albumet låg etta på ”Billboard Classical Chart” i hela nio veckor – en formidabel placering!
Dessutom har man i USA gett ut både en DVD och en CD från en konsert i Röros kyrka i mars 2007 ”Northern Lights” där José Carreras gästade Sissel. Denna konsert sändes i PBS (Public Broadcasting System) tv-stationer över hela USA i november och december 2007 och har resulterat i två USA turnéer under våren 2008. 2014 konsert”Christmas in Moscow” med Jose Carreras, Placido Domingo och Sissel. Den 27 april i år medverkade Sissel på Royal Albert Hall i London, världspremiären av Titanic Live med London Filharmonik Orchestra och kör under musikalsk ledning av James Horner.

BESTERMAN EARLY BIRD MUSIC AS

Kontakt

Rickard Werecki telefon: 0707-178008 pr@werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy