tillbaka
Sallyswag

Ny skiva och turné för prisade Sallyswag!

Sallyswag är nio musiker med rötter i dancehall, hiphop, jazz, oriental, afro beats och svensk folkmusik. Med musikalisk integritet och kvalitet bryter de kreativt upp gamla barriärer och korsar genrer. Sallyswag är en musikalisk urkraft medett driv som uppmuntrar till förändring, inte bara inom musik utan även samhället i stort. 2015 vann de titeln ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan och 2016 erhöll bandet Framtidens Musikpris för kategorin ”Nyskapande Innovativt Projekt”. 

I veckan är det turnépremiär på Fasching i Stockholm nu på torsdag 6 oktober 2016, sedan en officiell release för den självbetitlade EP:n ”Sallyswag” på Linköping Folkmusikfestival på fredag 7 oktober. Sallyswag besöker 10 orter runt om i landet (se turnéplan nedan).

Förhandslyssna "Ligga" via: via: soundcloud.com/werecki-promotion-company/sallyswag_ligga_radioedit

Downloads singel ”Ligga” tagen från EP (MP3/WAV) via: www.werecki.com

Nya singeln ”Ligga” handlar om olika sätt och perspektiv att se på en tillfällig relation.

Bandet består av Aurelia Dey och Sanna Eriksson – sång, Erika Risinger – fiol, Ebba Wigren – trummor, Nadia Hamouchi – trumpet, Anna Malmström – klarinett/basklarinett, Paulina Moberg – trombon, Tove Brandt/Nadina Pundins – elbas, Sanna Sikborn Erixon – elgitarr.
Citat ur motiveringen från RUMs ”Framtidens Musikpris”:

Ett härligt kollektiv med fantastiska musiker och starka individer som genom sina konserter, workshops och existens stärker och inspirerar andra, och då inte minst för unga tjejer. Med musiken som ett verktyg för att bryta normer och sprida sitt feministiska budskap, är och kommer Sallyswag att vara, en stor bidragande faktor i arbetet för en jämställd musikscen.

TURNÉPLAN: SALLYSWAG
6/10 – Stockholm, Fasching (pre-release)
7/10 - Linköping Folkmusikfestival (releasedatum)
9/10 - Uppsala, Kulturoasen (kl 14)
13/10 - Kungsbacka, Kungsbacka Teater
14/10 - Växjö, Kafé De Luxe
15/10 - Göteborg, Nefertiti
22/10 - Malmö, Moriska Paviljongen
29/10 - Hässleholm, Hässleholms kulturhus
25/11 – Sundsvall, TBA
26/11 – Östersund, Gamla Tingshuset

(med reservation för eventuella ändringar) se www.mtaprod.se

Allt började vintern 2013 då violinisten och riksspelmannen Erika Risinger bestämde sig för att starta sitt drömband. Hon letade upp de coolaste och bästa musikerna hon kunde hitta. Resultatet blevnio personer starka Sallyswag. De möttes upp i Göteborg och började skriva musik. Efter flera veckors jammande och skrivande så fanns en färsk och unik repertoar som var redo att beröra premiärpubliken på Folk- och Världsmusikgalan/Umeå Folk i februari 2014. Sallyswag har spelat flertalet bejublade konserter över hela landet. Allt ifrån små intima scener, till stor amfiteater på Parkteatern i Stockholm dit 2500 personer kommit för att höra det omtalade bandet. 2015 tilldelades Sallyswag titeln som ”Årets Nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan med motiveringen: ”Normer och regler är inget för Årets nykomling. En stark och oväntad kryddblandning sätter inte bara smaklökarna på prov när de exploderar. Musik med rötter i grytan, musik som rör om – här kommer en riktigt cool käftsmäll.” www.sallyswag.se

Kontakt

MTA PRODUCTION

Kontakt:
Rickard Werecki Werecki promotion company tfn:0707178008
pr@werecki.com

Förhandslyssna

Ligga mp3

Ligga wav

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy